Pages

cUwEeTnYa AkU...

Life is end if no love in heart. Predict what is unpredictable. Move on Your life. Menda alah ni. Ordinary people who has extraordinary power. KEK3..! Segala caci maki sepak terajang tampaq aku terima kalau aku salah. Sepak balik kalau bukan salah aku. Muhahaha....

Tuesday, 22 May 2012

PTPTN oh PTPTN !

Baiklah, dah tamat perdebatan antara Si Rafizi dan Si KJ di Astro Awani yang dianjurkan oleh Sinar. Jadi bermacam-macam persoalan dan jawapan yang dapat kita dengar. Pujangga tak berani nak kata apa-apa sebab, Pujangga tak ambil PTPTN, sebab masih guna FAMA.

Dulu pernah nak cakap dgn daddy and mummy Pujangga(bukan nama sebenar) untuk ambil PTPTN, tapi setelah round2 kwasan rumah buat tinjauan, keputusannya tak payah ambil PTPTN, alhamdulillah. Sebab bila kerja nanti taklarh di bebankan sangat dengan hutang-hutang keliling punggang.

Kesimpulannya, semakin rancak KJ dan Rafizi berdebat, semakin laju TimeLine di Twitter bergerak. Tak sempat nak kejar. Maunya 200km/h. Laju bebeno. Biasalah, ramai pulak yang join sekali berdebat kat Twitter. Kat Facebook tak pulak tahu sebab dah lama xlepak2 makan nasi lemak kat facebook. Haha..


Memang lawak bila lihat perdebatan haram kat Twitter. Pujangga yang hanya berkain tuala (penat balik Penang tadi, blum mandi lagi) pun hampir hampir terlucut kain sebab bergegar otot2 badan sebab gelak. Yelahkan. Ditambah pulak twitter parody yang buat tweet lawak. Memang gelak sakan larh. Baiklah, Pujangga nak kongsi apa yang lalu di TL Pujangga yg selaju 200km/h tuh.

tengah sibuk orang berdebat, #AlasanBreakPalingFamous i pilih Rafizi, you pilih Khairy. kita tak sehaluan sayang
Aku tak sembang PTPTPu. Aku sembang Chong Wei tarik diri. Tsk sedihnyaaa dato' kita tu.

Sempat lagi tuh. Haha..

Lepas debat Anwar VS Najib, debat Rosmah VS Wan Azizah pulakk.
Yang ni bernas cadangan tuh...

Ahli politik yang berdebat . Rakyat yang over
harapnye orang atas sedar2 + tahu2 laaa dgn ape yg jadi kt org bawah ,, amanah tuuu, org atas kna jaga org bwah ye..
nasihat yang berguna ye kepada semua

Kita sepatutnya berdebat tentang mat rempit yang merosakkan nama brand antarabangsa seperti Zara, Rayban dan Oakley.
Si Timbul Singh Walaweh ni nak kena..haha

najib razak & anwar ibrahim tak pandai debat.. mahathir vs nik aziz anyone? \o/

#AlasanBreakBodoh Awak BN, saya PR. #CintaPolitik
Korang ni kan, mentang mentang skrg ni trend #AlassanBreakBodoh, memandai je haha


I was not talked abt PTPTN. I was talked about #thanksdrogba

korang tengok debat PTPTN nie kat channel berapa? Aku baru je sampai rumah *terpinga pinga*
Yang xupdate langsung haha

aku mengaku aku guna duit PTPTN beli 'mouse',keyboard,headphone. so, U MAD? =.=''
Nak settle senang je, ajal PKR set futsal dengan BN. Hmmmmm..
 bernas jugak tuh, boleh la Pujangga jadi Reff...


Got debat? When? What time?? How? So outdated weihh. =.=lll.
Turun tangga? Tableh! Turun lif? Tableh! Turun kereta? Tableh. Kalau semua takbleh, lu la turun takhta kerajaan. Aaaaaapa pun tableh tableh!
Mansuh PTPTN? Tableh. Turun harga nasi lemak Darus? Tableh. Turun harga kereta Proton tin milo? Tableh. Turun harga biskut meri? Pun tableh!
yang penting kita jangan bermusuh :D and sedar diri tu dekat mana. senang. bersatu teguh, bercerai roboh.
betul-betul...jangan la kita bermusuh XD

Adakah KJ akan menang sbb dia hensem? Hmmm #wondering
Lepas ni debat @NajibRazak ngan @anwaribrahim , @IniAnwarHadi jadi moderator...Hahaha..
Mansuhkan iklan KLMU dan Cosmopoint KK! Mansuh mansuh!
Walaweh, apa kena mengena. Hahaha

think positve! xdk ptptn mcm mna korg nk idup kt U tu :D if kaya xpa laa, kita nie x kaya...kena beringat!
Debat PTPTN ni bukan nak cari siapa salah atau tidak.. Tapi nak membetulkan apa yg salah.. Nak menambahbaik mana yg betul.
Percayakah anda walaupun ramai orang sibuk pasal PTPTN, Nazmi Faiz sikit pun tak kesah walaupun takde SPM? Baik main bola
Dulu kan, time ultraman lawan raksasa, kan banyak bangunan musnah. Ramai tak yang mati ? *tetiba terfikir

Inilah antara yang Pujangga dapat kumpul. Lagipun, kita berdebat untuk betulkan mana yang salah dan kekal kan mana yang betul. So, jangan la nak over sgt yewww...AHAHA..Apa apa hal pun, IPTA di hatiku. haha.. semoga Malaysia Aman.. XD
Sebenarnya banyak lagi yang menarik dan lawak serta bernas, tpi malas nak korek bawah bawah lagi. Sebab dalam sangat. Selamat beramal.. :)

4 comments:

  1. haha..betulkan. Sepanjang TL Pujangga, citer pasal debat. Lawak pun ada.. memang best la..haha

    ReplyDelete
  2. tetbe psl ultraman pon msuk... ape kes 2 ? haha

    ReplyDelete
  3. fuzah : haha..itulah pasal. boleh pulak termasuk pasal ultraman...hehe XD

    ReplyDelete

Tengok sini pun Boleh